zondag 10 juli 2022

Zachte broodjes met parmezaan en rozemarijn.

Ingrediënten 12 stuks : 500 gr bloem voor wit brood, 60 gr geraspte parmezaan, 1 tak verse rozemarijn, 200 gr lauw water, 60 gr lauwe melk, 20 gr suiker, 15 gr verse gist, 80 gr in blokjes gesneden malse boter, 1 ei, 9 gr zout.


1. De rozemarijn ritsen en heel fijn hakken.
2. De melk, het water, de suiker en de gist mengen in de kom van de robot.
3. De bloem, het ei en de boter bijvoegen alsook 2/3 van de parmezaan en de rozemarijn.





4. Kneden met de deeghaak gedurende 10 minuten. Na 5 minuten het zout bijvoegen.
5. Vorm een bol van het deeg en laat in een geoliede kom 60 minuten rijzen.




6. Leg het deeg op geolied werkvlak, duw de deegbol plat om te ontgassen en verdeel in porties van ongeveer 85 gr. Dit gaat gemakkelijk met een uitsteekvorm. Vorm bolletjes en leg deze op een met bakpapier belegd bakblik. Niet te dicht bij mekaar leggen.


7. Duw de bolletjes iets plat en bestrooi met de overige parmezaan en rozemarijn. Duw nog eventjes op de bolletjes.
8. Laat dit nu terug 60 minuten rijzen.



9. Warm de oven op 220° boven en onder stand.
10. Bak de broodjes gedurende 15 minuten.




Lekker als hamburgerbroodje maar ook al belegd broodje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.