zaterdag 24 september 2022

Pistolets

Ingrediënten voor 14 stuks : 500 gr bloem voor pistolets (bloem waar veel eiwitten inzit), 9 gr zout, 25 gr gist, 300 ml ijskoud water, 20 gr smout of malse boter.


1. Al de ingrediënten, uitgezonderd het zout, in de mengbeker van de robot kneden gedurende 8 à 9 minuten. De eerste 5 minuten trager kneden. Het zout na 3 à 4 minuten bijstrooien.
2. Op een bebloemd werkblad storten en een bol vormen. Lichtjes platdrukken.
3. 25 minuten laten rijzen in een kom met doek of in de oven op stand rijzen.

4. Op het werkblad leggen en ontgassen. Het deeg in 3 plooien in de lengte en de breedte en terug een bol maken.
5. Pistolets afwegen op 60 gr. Bolletjes maken en op een bakplaat leggen. 5 minuten laten rusten.
6. De bolletjes omkeren, terug een beetje uitrekken en de 4 kanten naar het midden dichtvouwen. Omkeren en een bolletje vormen. Zorg dat er geen bloem meer op het werkvlak is om op te bollen. Dit gaat dan makkelijker.

7. De broodjes nu ongeveer 1 uur laten rijzen met doek er over of in de oven op rijsstand.
8. De oven verwarmen op 220°.

9. De broodjes bespuiten met lauw water of met stoom bakken gedurende 20 à 22 minuten. De laatste 10 minuten zonder stoom en de deur met een kiertje open laten laten zodanig dat de stoom kan ontsnappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.