Ingrediënten : 500 gr bloem T45 of patisseriebloem, 2 dl melk, 15 gr gist, 2 eieren, 8 gr zout, 50 gr suiker, 80 gr malse boter, 200 gr rozijnen.
Voor te doreren : 1 dooier, 3 slp melk
2. Doe de melk in de kom van de robot en voeg de bloem toe, met de kneedhaak mengen, de eieren, zout, en de suiker toevoegen en verder mengen tot een mooi deeg. Voeg nu de malse boter toe en kneed nogmaals tot de boter goed is opgenomen in het deeg.
4. Doe de rozijnen in een kom koud water en laat 15 à 20 minuten weken. Giet af.
5. Na 1 uur rijzen , de rozijnen mengen in het deeg.
7. De oven verwarmen op 180°.
8. De dooier en de melk goed mengen. Na 30 minuten rijzen het rozijnenbrood voorzichtig inwrijven met het eimengsel.
9. In de oven plaatsen gedurende 35 à 40 minuten. Indien de kramiek te bruin wordt, boterpapier op leggen.
10. Uit de oven nemen, 5 minuten wachten en ontvormen. Laten afkoelen op een rooster.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten