donderdag 22 september 2022

Rozijnenbrood

Ingrediënten : 500 gr bloem T45 of patisseriebloem, 2 dl melk, 15 gr gist, 2 eieren, 8 gr zout, 50 gr suiker, 80 gr malse boter, 200 gr rozijnen.
Voor te doreren : 1 dooier, 3 slp melk

1. Los de gist op in lauwe melk (37°).
2. Doe de melk in de kom van de robot en voeg de bloem toe, met de kneedhaak mengen, de eieren, zout, en de suiker toevoegen en verder mengen tot een mooi deeg. Voeg nu de malse boter toe en kneed nogmaals tot de boter goed is opgenomen in het deeg.

3. Doe het deeg in een kom, bedek met een doek en laat 1 uur rijzen, het liefst in de oven op 30°.
4. Doe de rozijnen in een kom koud water en laat 15 à 20 minuten weken. Giet af.
5. Na 1 uur rijzen , de rozijnen mengen in het deeg.

6. Een langwerpige cake of broodvorm invetten en bebloemen en het deeg in de vorm doen. Dit nogmaals 30 minuten laten rijzen.
7. De oven verwarmen op 180°.
8. De dooier en de melk goed mengen. Na 30 minuten rijzen het rozijnenbrood voorzichtig inwrijven met het eimengsel.
9. In de oven plaatsen gedurende 35 à 40 minuten. Indien de kramiek te bruin wordt, boterpapier op leggen.
10. Uit de oven nemen, 5 minuten wachten en ontvormen. Laten afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.