vrijdag 13 januari 2023

Kippenchipolata met penne en broccoli.

Ingrediënten voor 2 personen : 350 gr kippenchipolata , 180 gr penne, 1 blik van 400 gr kerstomaten, 1 broccoli, 1 ui, 1 teentje look, 200 ml zure room, 2 slp geraspte Grana Padano, enkele blaadjes basilicum, olijfolie, peper en zout.

1. De penne koken zoals vermeld op de verpakking. Afgieten en 4 dl kookvocht apart houden.
2. De broccoli in roosjes verdelen. De roosjes in kokendzout water doen en na 8minuten afgieten. Direct spoelen met koud water.
3. De ui en de look pellen en fijn snipperen.

4. Knijp het vlees in toefjes uit de worst.
5. Olijfolie warmen, de stukjes chipolata bakken, nu de ui en look bijvoegen, 2 minuten laten fruiten, het blik kerstomaten bij het vlees voegen, aan het kookpunt brengen en de penne en de broccoli bijvoegen, alles goed mengen en beetje bij beetje wat kookvocht bijgieten tot gewenste dikte van de saus. Nu de zure room onder de saus mengen. Kruiden met peper en zout. Warm nog even door.
6. Garneren met de kaas en de basilicumblaadjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.