vrijdag 7 juli 2023

Visschotel met groentjes en verse tuinkruiden.

Ingrediënten voor 4 personen : 700 gr visfilet (zalm, kabeljauw, schelvis of vis naar wens), 8 scampi, 1 dl witte wijn, 5 dl visfumet, 1 grote sjalot, 30 gr boter, 2 slep gehakte kruiden, ¼ lt room, 80gr emmentaler, 4 à 6 grote wortels, 3 preiwit, 3 witte selderstengels.

• De visfumet met de witte wijn aan het kookpunt brengen.
• De visfilets versnijden in mooie stukken.
• De scampi pellen en het darmkanaal uithalen.
• De vis in de kokende fumet leggen ongeveer 2 minuten. De scampi bijdoen en nog 1 minuut laten pocheren.
• De visstukken en de scampi uit de fumet halen, afdruipen op keukenpapier en in een
schotel leggen. De fumet zeven.
• Sjalot fijnhakken.
• De wortels, prei en selder in kleine blokjes snijden.
• Oven voorverwarmen
op 180°.
• Boter smelten, sjalot en fijngesneden groenten in de pot doen zonder te laten kleuren. 5 tal minuten laten stoven. Kruiden met peper en zout. De gezeefde fumet en de room bijvoegen.
• Een 10 tal minuten laten inkoken. Indien de saus te dun is eventueel met en beetje maïzena of beurre manié verdikken. De kruiden bijvoegen.
• De saus over de stukken vis doen.
• Emmentaler kaas over strooien.
• In de oven ongeveer 20 minuten plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Lamssteack met auberginekaviaar, gratin dauphinois met knolselder en geglaceerde wortelen.