Ingrediënten voor 12 à 14 personen : springvorm van 26 cm, 28 en 14 Oreo koekjes, 150 gr boter, 500 gr verse kaas, 250 gr mascarpone, 200 gr witte chocolade, 18 gr gelatine, 1,5 dl en 2 slp room, 1 klp poedersuiker, chocoladeboontjes, chocoladeschilfers.
2) 28 oreo koekjes mixen en mengen met de gesmolten boter.
3) De springvorm op de bodem bekleden met bakpapier en de zijkanten goed invetten. Het oreo mengsel op de bodem van de springvorm verdelen en goed aandrukken. In de frigo plaatsen.
5) De chocolade smelten. De 2 slp room warmen en de geweekte gelatine er in laten smelten.
6) 12 oreo koekjes in stukjes snijden.
8) Alles op de afgekoelde bodem gieten. De bovenkant mooi glad strijken en minimum 3 uur in de frigo plaatsen.
9) De 1,5 dl room opkloppen met de poedersuiker.
10) De taart garneren met toefjes slagroom, chocoladeboontjes en chocoladeschilfers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten