donderdag 11 april 2024

Zalm met ricotta, erwtjes en dillesaus.

Ingrediënten voor 2 personen : 350 gr zalmfilet, 250 gr volkoren spaghetti, 1 potje dille, 1 slp mosterd, olijfolie, 200 gr zure room, 125 gr ricotta, 250 gr erwtjes.



1) De spaghetti koken zoals vermeld op de verpakking. Afgieten en wat kookvocht bewaren.



2) De erwtjes in kokend gezouten water 6 à 7 minuten laten koken. Afgieten en spoelen onder koud water.
3) De dille fijnhakken.
4) De olijfolie verwarmen en de zalm aanbakken. De zalm moet nog licht rose zijn. Mag niet uitgebakken zijn anders wordt hij te droog.
5) In een sauteuse de zure room vermengen met de ricotta, aanlengen met een beetje kookvocht van de spaghetti, de mosterd er bij doen en tot aan het kookpunt laten komen. Goed roeren. Kruiden met dille, peper en zout.
6) De erwtjes en de spaghetti bij de saus doen. Goed opwarmen.
7) Op een bord spaghetti schikken samen met een stuk zalm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.