maandag 22 juli 2024

Kabeljauw met carpaccio van tomaat, linzen en dragonpesto.

Ingrediënten 2 pers. : 375 gr kabeljauwhaasje in 2 stukken, 1 gele en 1 groene tomaat, 80 gr linzen, dragonpesto, olijfolie, peper, zout, 1 sjalot, kippenbouillon, tijm, laurier, dragonpesto.

1) De linzen spoelen. In de kippenbouillon garen met tijm en laurier gedurende 25 à 30 minuten. Afgieten. De linzen kruiden met peper en zout.
2) De dragonpesto bereiden.
3) De tomaten spoelen en in hele dunne schijfjes snijden.
4) De kabeljauw kruiden met peper en zout.
5) Olijfolie warmen en de kabeljauw bruin bakken aan beide kanten.
6) In het midden van het bord een laag dragonpesto uitstrijken. Daarop de tomaten schikken. De tomaten kruiden met peper en zout. Besprenkelen met olijfolie. Op de tomaten een laag linzen schikken en daarop de kabeljauw. Nogmaals besprenkelen met een beetje olijfolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.