vrijdag 13 september 2024

Lamskoteletten met geroosterde Zuiderse groenten.

Ingrediënten voor 2 personen : 6 à 8 lamskoteletten, peper, zout, klontje boter, 1 slp olijfolie.
Voor de groentjes : 2 rode ajuinen, 1 rode paprika, 1 kleine courgette, 1 kleine aubergine, 5 tomaten, 150 gr champignons, 1 teentje look, 3 takjes rozemarijn, 3 takjes tijm, zout, peper, olijfolie.

1. De rode ajuinen pellen.
2. De look pellen en fijn snipperen.
3. De paprika schillen en de zaadjes uithalen.
4. De courgette en de aubergine spoelen en de topjes afsnijden.
5. De tomaten spoelen.
6. De champignons borstelen.
7. Al de groenten grof versnijden.
8. De oven verwarmen op 180°.
9. De groenten in een ovenvaste schotel doen, de samengebonden tijm
en rozemarijn bijvoegen en kruiden met peper en zout. Besprenkelen met olijfolie en goed mengen.
10. De groenten gedurende 45 à 50 minuten in de oven
plaatsen.
11. De boter en olijfolie warmen en de koteletten bruin bakken. Kruiden met peper en zout.
Lekker met gebakken krieltjes bestrooid met Provençaalse kruiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenstong met mosterdsaus.