donderdag 24 oktober 2024

Pompoensoep met knolselder en zure room.

Ingrediënten : 1,250 kg pompoen, 250 gr knolselder, 1 ui, 1 aardappel, 1klontje boter, 1 laurierblad,1 klp kerriepoeder, 1,5 lt kippenbouillon, klontje boter, fijngesneden selderblaadjes, zure room.

1) De pompoen, aardappel en de knolselder schillen en in blokjes snijden.
2) De ui pellen en in blokjes snijden.
3) Selderblaadjes spoelen en in fijne reepjes snijden snijden.
4) De boter smelten en de ui fruiten. Kerriepoeder over strooien en even laten meebakken.
5) De andere groenten bijvoegen alsook het laurierblad. Even laten meefruiten.
6) De kippenbouillon bijgieten.
7) Aan de kook brengen en zachtjes verder laten koken ongeveer 35 à 40 minuten zonder deksel.
8) Laurierblad verwijderen en soep fijn mixen.
9) Serveren in een diep bord of een kom en garneren met 1 klp zure room en fijngesneden groene selderblaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Geroosterde groentenschotel met butternut en spinazie.