zaterdag 30 november 2024

Kippenbillen met wortelen.

Ingrediënten : 1 kg kippenbillen, 1 rode ui, 1 blad laurier, 1 takje tijm, 1 appel, 25 cl kokosroom, gemberpoeder, citroengras, 10 kerstomaten,1 klp gehakte bieslook, 1 klp gehakte peterselie, groene currypoeder, gerookte paprikapoeder, 3 dl kippenbouillon, 1 bundel wortelen, klontje boter, peper, zout.

1) Schil de wortelen, verwijder het loof, snij ze in stukken van 6 cm. Bak ze in een sauteerpan zonder kleuren 2 à 3 minuten in een klontje boter met tijm en laurier.
2) Pel en snipper de rode ui.
3) Schil en snij de appel in blokjes.
4) Warm de oven op 160°.
5) Kruid de billen met peper, zout, groene currypoeder, gerookte paprikapoeder en gemberpoeder.
6) Warm klontje boter en kleur de billen aan beide kanten
goudbruin. Leg ze boven de wortelen. Giet er de kippenbouillon bij. Plaats gedurende 35 minuten in de oven.
7) Warm een klontje boter, stoof de ui samen met de appelblokjes. Kruid met groene currypoeder, gemberpoeder en het platgeklopte citroengras. Giet er 2 dl kippenbouillon bij
en de kokosroom. Laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen. Doe er de kerstomaten, bieslook, peterselie bij en laat nog 5 minuten pruttelen. Verwijder het citroengras en mix kort.
8) Schik op een bord 1 kippenbil met enkele wortelen en een beetje saus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Pompoensoep met appel en champignons.