Ingrediënten voor 2 personen : 350 gr everzwijngebraad (uit de bout), 1 rode ui, 1 klp rode bessengelei, 75 ml rode wijn, 75 ml water, 3 jeneverbessen, 1 takje tijm, 1 laurierblad, peper en zout, boter, 4 stronken witloof, 200 gr boschampignons.
2. Oven verwarmen op 160°.
3. Klontje boter smelten, en het gebraad aan alle kanten goed bruinen. Kruiden met peper en zout. Uit de pan nemen, in een schotel leggen en verder gedurende 12 à 15 minuten in de oven bakken.
4. De ui in dezelfde pan laten kleuren met de tijm, laurier en jeneverbessen. Nu het water en de rode wijn bijvoegen en de saus laten inkoken.
5. De saus zeven en de rode bessengelei bijvoegen. Enkele kleine klontje koude boter bij de saus doen en goed opkloppen. De saus niet meer laten koken.
Lekker met gebakken witloof, gratin en gebakken boschampignons.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten