zondag 12 januari 2025

Hamburger, gepocheerd ei, ajuinsaus en stoemp van geroosterde bloemkool.

Ingrediënten 2 pers. : 2 hamburgers, peper, zout, klontje boter, 2 eieren, scheut azijn
Voor de saus : 1 grote ajuin, 1 klp balsamico azijn, 4 dl bruine fond.
Voor de stoemp : 400 gr aardappelen, ½ bloemkool, olijfolie, klontje boter, 1 dl melk, nootmuskaat, zout, peper, 80 gr geraspte cheddar kaas.

1. Ajuin pellen en in dunne ringen snijden.
2. Oven verwarmen op 180°.
3. De bloemkool in kleine roosjes verdelen, spoelen. Op bakplaat leggen. Besprenkelen met olijfolie en kruiden met peper en zout. In de oven plaatsen gedurende 25 minuten.
4. De aardappelen schillen, spoelen, in
stukken snijden en gaar koken in zoutwater. Fijn stampen met melk en boter. Kruiden met nootmuskaat, zout en peper. De bloemkoolroosjes en de cheddar kaas er onder mengen.
5. Hamburgers
bakken in klontje gebruinde boter. Kruiden met peper en zout. Uit de pan nemen en warm houden.
6. Nieuw klontje boter in de pan leggen, laten warmen, ajuin in de pan doen en fruiten gedurende 15 minuten zodanig dat de ajuinen mooi bruin zijn. Balsamico azijn bijgieten alsook de bruine fond. Nogmaals een 8 tal minuten op zacht vuur laten sudderen. De hamburgers opwarmen in de saus.
7. Water aan de kook brengen met de azijn en de eieren pocheren.
8. Op een bord wat stoemp schikken. Daar op een hamburger met ajuinsaus en daar een gepocheerd ei op leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Ovenschotel met penne, bloemkool en gekookte ham.