Ingrediënten 2 pers. : 2 hamburgers, peper, zout, klontje boter, 2 eieren, scheut azijn
Voor de saus : 1 grote ajuin, 1 klp balsamico azijn, 4 dl bruine fond.
Voor de stoemp : 400 gr aardappelen, ½ bloemkool, olijfolie, klontje boter, 1 dl melk, nootmuskaat, zout, peper, 80 gr geraspte cheddar kaas.
2. Oven verwarmen op 180°.
3. De bloemkool in kleine roosjes verdelen, spoelen. Op bakplaat leggen. Besprenkelen met olijfolie en kruiden met peper en zout. In de oven plaatsen gedurende 25 minuten.
6. Nieuw klontje boter in de pan leggen, laten warmen, ajuin in de pan doen en fruiten gedurende 15 minuten zodanig dat de ajuinen mooi bruin zijn. Balsamico azijn bijgieten alsook de bruine fond. Nogmaals een 8 tal minuten op zacht vuur laten sudderen. De hamburgers opwarmen in de saus.
7. Water aan de kook brengen met de azijn en de eieren pocheren.
8. Op een bord wat stoemp schikken. Daar op een hamburger met ajuinsaus en daar een gepocheerd ei op leggen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten