maandag 10 februari 2025

Rollade van kippengehakt met ham en kaas.

Ingrediënten 2 pers. : 325 gr kippengehakt, 1 ei, 1 slp paneermeel, 1 snede gekookte ham(mag iets dikker gesneden zijn), 1 tomaat, sneetjes harde mozzarella kaas, verse basilicumblaadjes, gedroogde oregano, 40 gr gemalen emmentaler, 200 gr spinazie, 180 gr penne, 2 dl tomatensaus, 1 dl room.

1. De tomatensaus bereiden. Mengen met de room.
2. De tomaat in fijne schijfjes snijden.
3. De spinazie spoelen, droog zwieren en in reepjes snijden. Laten slinken in een klontje boter. Kruiden met peper en zout.
4. Het kippengehakt mengen met het ei en het paneermeel. Kruiden met zout en peper. Het tussen 2 lagen vershoudfolie leggen en er een rechthoek van maken van 1 cm dik.
5. Het bovenste vel vershoudfolie verwijderen en de snede
gekookte ham op het gehakt leggen. Daarop de sneetjes mozzarella verdelen en bestrooien met de oregano. Dan de schijfjes tomaten, blaadjes basilicum en als laatste de emmentaler er over
strooien.
6. De oven verwarmen op 180°.
7. Met behulp van het onderste vel vershoudfolie de onderste en bovenste kant van de rol naar mekaar brengen en zo een rol vormen. De naad goed tegen mekaar aandrukken en in een
ingevette vorm leggen met de naad naar onder.
8. De rollade in de oven plaatsen gedurende 25 à 35 minuten.
9. De penne koken zoals vermeld op de verpakking. Mengen met de spinazie en de saus en goed opwarmen.
10. De rollade uit de oven halen en in dikke plakken snijden.
11. De penne in een diep schotel doen en de plakjes rollade er op schikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gelakt varkensgebraad met rozemarijn, gratin dauphinois en worteltjes.