Ingrediënten : 500 gr Amerikaase patentbloem of T45, 2 dl melk +1 slp melk, 70 gr suiker, 140 gr gesmolten koude boter, 25 gr gist, 8 gr zout, 1 ei + 2 dooiers, 1 snuifje kaneel, enkele rozijnen.
1) In de kom van de robot de bloem met de verbrokkelde gist doen. Daarop de melk gieten, de suiker, kaneel en het ei.
2) 5 minuten kneden op lage stand. Nu het zout bijvoegen en beetje per beetje de boter erbij gieten al knedend op iets vluggere stand. Ongeveer 5 minuten verder kneden.
3) Een bol vormen en 1 uur en 30 minuten laten rijzen.
4)De bol ontgassen. Met de deegrol uitrollen tot 2 cm.
6) Nogmaals 1 uur laten rijzen.
7) De oven voorverwarmen op 180°.
8) De dooier aanlengen met 1 slp melk en daarmee de koeken met een zacht penseel en vooral niet te hard drukken inwrijven.
9) Bakken gedurende 20 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten