donderdag 3 juli 2025

Komkommersoep met spinazie en kruidenkaas.

Ingrediënten : 750 ml groentenbouillon, 1 middelgrote bloemige aardappel, 1 ui, 150 gr spinazie, 1 komkommer, 1 slp kruidenkaas, zout, peper, facultatief dille, klontje boter.

1. De aardappel en de komkommer schillen. Dit in niet te kleine blokjes snijden.
2. De ui pellen en grof versnijden.
3. Klontje boter smelten, de ui en de aardappel bijvoegen en stoven. De bouillon bijgieten en gedurende 15 minuten zacht laten koken zonder deksel. Nu de spinazie bijvoegen nog eens 5 minuten zacht laten koken.
De komkommer bij de soep doen en deze terug aan de kook brengen en van zodra die kookt van het vuur nemen. De kruidenkaas bijvoegen en de soep heel fijn mixen. Indien nodig bijkruiden.
4. De soep opdienen in een potje en garneren met dille.
Men kan de soep ook opdienen met een toef zure room.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Komkommersoep met spinazie en kruidenkaas.