maandag 20 oktober 2025

Kabeljauw met tomaat, garnalen, bloemkoolsoepje met kerrie-kokos.

Ingrediënten voor 2 personen : 2 stukken kabeljauwhaasje van 100 gr, 1 tomaat, 1 slp gehakte peterselie, 1 klp kappertjes, 40 gr gepelde garnalen, 3 dl bloemkoolsoep met kerrie en kokos, peper en zout.


1. Emondeer de tomaat, pel, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
2. Verwarm de oven op 180°.
3. De kappertjes grof hakken en mengen met de peterselie en de tomaten.
4. Wrijf een ovenvaste schotel in met olijfolie en schik er de kabeljauw in. Kruid met peper en zout. Sprenkel een beetje olijfolie op de kabeljauwfilets en verdeel er het tomatenmengsel op.
5. Plaats de schotel 6 à 7 minuten naargelang de dikte van de vis in de oven.
6. Warm de soep op.
7. Giet een beetje soep in een diep bord en schik er een stukje kabeljauw in. Garneer met de garnalen.
Indien men dit wenst te serveren als hoofdgerecht neemt men stukken vis van 180 gr per persoon en vermenigvuldigt men de andere ingrediënten X2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gegratineerde oesters met gerookte zalm en guacamole.