Ingrediënten : vorm 28 cm : gistdeeg, 9 dl melk, 165 gr dessertrijst, 60 gr griessuiker, 1 klp vanille aroma, 1 capsule saffraan, 3 eieren, 60 gr boter, 30 gr vanillebloem, 3 dl melk.
1) Gistdeeg bereiden en vorm bekleden.
2) De eieren scheiden en de dooiers loskloppen met 1,5 dl melk
3) Vanillebloem mengen met 1,5 dl melk.
4) Kook de 9 dl melk. Rijst, suiker, saffraan, vanille aroma bijvoegen en 20 à 25 minuten zacht laten koken. Nu en dan roeren.
5) De boter onder de rijst mengen, alsook de opgeloste vanillebloem.
6) De dooiers al roerend bij de rijst gieten.
7) Laat de rijst wat afkoelen.
8) Eiwitten opkloppen.
10) Eiwitten door het risjtmengsel spatelen.
11) Giet het rijstmengsel op het gistdeeg. Dit mag nog licht lopend zijn.




Geen opmerkingen:
Een reactie posten