maandag 10 november 2025

Gegratineerde gehaktschotel met chinese kool en penne.

Ingrediënten 3 à 4 pers. : 600 gr gehakt, 1 grote Chinese kool, 250 gr penne, ½ klp venkelzaad, 60 gr bloem, 60 gr boter, 6 dl melk, 120 gr geraspte emmentaler, zout, peper.

1) Verwijder het harde gedeelte onderaan van de chinese kool, snij in repen van ongeveer 2 cm.
2) Blancheer de chinese kool gedurende 3 à 4 minuten in kokend zoutwater. Spoel direct onder koud water en laat heel goed uitlekken.
3) Kook de pasta volgens de aanduiding op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
4) Bak het gehakt rul, kruid met peper en zout en de venkelzaadjes.
5) Bereid de bechamel saus. Roer er ¾ van de emmentaler door.
6) Meng de penne met de chinese kool, het gehakt en de kaassaus.
7) Giet dit in een ovenvaste beboterde ovenvaste schotel. Bestrooi de rest van de emmentaler er over.
8) Zet de schotel gedurende 30 minuten in de oven op 180°. Wanneer men een bruiner korstje wilt kan
men 2 minuten de grill opzetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Pompoensoep met mosselen.