Voor het beslag : 4 eieren, 2 dl melk, 2 dl room, 250 gr gehakt, 200 gr groene bonen, 2 tomaten, 1 ui, oregano, peper, zout.
1. Voor het deeg : Meng het ei, olie, zout en boter met de K haak in de robot, Doe de ½ van de bloem erbij en kneed eventjes langzaam, doe er nu de rest van de bloem bij en kneed iets sneller tot het deeg een bol vormt. Doe het deeg in huishoudfolie en laat het een uurtje in de frigo rusten.
2. Oven warmen op 180°.
3. Rol het deeg uit. Leg een blad bakpapier in de bakvorm, leg daarop het deeg en bak deze blind gedurende 20 minuten op 180°. Laat het deeg afkoelen.
4. Pel en snipper de ui.
5. Bak het gehakt rul met de ui. Kruid met peper, zout en oregano.
6. Spoel de groene bonen, verwijder de uiteinden en kook ze 8 à 9 minuten. Spoel direct onder koud water en laat uitlekken. Meng met het gehakt.
7. Pel de tomaten en snij in dikke plakken. Bak ze kort aan in olijfolie. Leg ze even op keukenpapier.
8. Klop de eieren met de room en de melk. Kruid met peper en zout.
9. Doe in de voorgebakken taartvorm het gehakt, daarop de tomaten. Giet het eimengsel er over.
10. Plaats 40 à 45 minuten in de oven.