Ingrediënten voor een 16 tal champignons : 200 gr bloedworst, 1 appel, ½ bussel lente-ui, 1 sjalot, 16 grote champignons, oregano.
1) De oven voorverwarmen op 180°.
2) De steeltjes van de champignons verwijderen.
3) De sjalot fijnsnijden
4) De lente-ui in rondellen snijden.
5) De appel in kleine blokjes snijden.
6) Het vel van de bloedworst doen.
7) De steeltjes van de champignons, sjalot, lente ui en bloedworst blenderen. Kruiden met peper en oregano. De stukjes appel bijdoen en kort nog even blenderen. De stukjes appel mogen zichtbaar blijven.
8)De champignons met de bloedworst bereiding opvullen.
9)Een ovenvaste schotel met olijfolie inwrijven en daar de champignons in schikken. Nog een beetje oregano over strooien en besprenkelen met olijfolie. Bijkruiden met peper.
10) De champignons 20 à 25 minuten in de oven doen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten