woensdag 24 november 2021

Wildroomsoep met boschampignons.

Ingrediënten : 1,5 lt wildbouillon, 180 gr soepvlees van wild in stukjes, 170 gr knolselder, 1 grote aardappel, 40 gr boschampignons, 0,5 dl sherry, 2 dl room, nootmuskaat, zout, cayennepeper, 1 klp bloem, klontje boter.



1. De knolselder en de aardappel schillen. In stukken snijden.
2. De champignons borstelen en aanbakken in een beetje boter.
3. Beetje boter smelten en de knolselder en aardappel er in fruiten. Bloem er over strooien, eventjes meebakken en dan de wildbouillon er bij gieten, kruiden met peper, zout en nootmuskaat en aan de kook brengen. Indien nodig afschuimen. 30 minuten laten koken en room en sherry bijgieten. De soep mixen.
4. In een diep bord soep scheppen en garneren met het soepvlees van wild en de champignons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenswangen met wortelen en bier.