woensdag 15 december 2021

Gegratineerde oesters met tomaten.

Ingrediënten : 6 oesters, 1/2 tomaat, 1 kleine sjalot,10 gr boter, 10 cl witte wijn, 2 slp room, beetje geraspte emmentaler, zwarte peper, zout.



1. De oesters openen, nazien op kleine onzuiverheden en het eerste vocht weggieten.
2. De tomaat emonderen, pellen, zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden.


3. De sjalot pellen, fijn snipperen. Boter smelten en de sjalot laten zweten zonder kleuren. Witte wijn bijvoegen en laten inkoken tot bijna droog. Room bijgieten, kruiden met peper en zout en enkele druppels citroensap en de tomatenblokjes bijvoegen. Tot aan het kookpunt laten komen.


4. Oven verwarmen op grill stand.
5. De saus verdelen over de oesters en wat geraspte emmentaler op de oester strooien.
6. De oesters onder de grill plaatsen tot ze mooi goudbruin zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.