donderdag 7 april 2022

Gebakken kabeljauw met dille mayonaise en tomaten.

Ingrediënten 2 pers. : 2 kabeljauwhaasjes van 175 gr, 2 slp mayonaise, 1 klp gehakte dille, 1 klp mosterd, 4 tomaten, zout, peper, Provençaalse kruiden, olijfolie, citroensap, krielaardappelen.


1. Spoel en snij de tomaten in dunne schijfjes. Besprenkel met olijfolie en citroensap. Krjuid met peper en zout.
2. Spoel en kook de krielaardappelen. Bak in olijfolie en bestrooi met Provençaalse kruiden.
3. Meng de mayonaise met de dille en de mosterd. Kruid bij met peper en zout.






4. Warm de olijfolie en, korst de kabeljauw aan beide kanten en laat nog een 2 à 3 minuten bakken.
5. Schik de tomatenschijfjes
naast mekaar op het bord. Leg er de kabeljauw en de aardappelen bij en serveer de dille mayonaise apart bij.

1 opmerking:

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.