zaterdag 23 april 2022

Kabeljauw met ricotta kruidenkorst en witte asperges.

 

Ingrediënten 2 pers. : 2 kabeljauwhaasjes van 175 gr, 125 gr ricotta, 1 klp graanmosterd, 30 gr hazelnoten grofgehakt, 1 teentje look, 1 klp gehakte platte peterselie, 1 klp gehakte oregano, 8 witte asperges Ferme Deswarte, peper, zout.



1. Pel en snipper de look fijn.
2. Spoel en schil de asperges. Verwijder de harde gedeelten onderaan. Stoom in 10 à 12 minuten gaar.
3. Meng de ricotta, mosterd, hazelnoten, kruiden en look. Kruid met peper en zout.



4. Warm de oven op 190°.
5. Wrijf een ovenschaal in met olijfolie. Kruid de kabeljauw met peper en zout. Verdeel het ricottamengsel over de kabeljauw en leg in de ovenvaste schotel.
6. Bak de kabeljauw 12 minuten.
7. Schik in het midden van het bord de asperges. Doe er de kabeljauw boven op.

Lekker met risotto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Lamssteack met auberginekaviaar, gratin dauphinois met knolselder en geglaceerde wortelen.