zaterdag 16 april 2022

Paastaart met mascarpone en speculoos.

Ingrediënten voor 1 taart van 10 à 12 personen : Voor de biscuit : 4 eieren, 80 gr suiker, 65 gr bloem T45, 65 gr maïzena, 4 gr bakpoeder, 4 slp heet water.
Voor de garnering : 600 gr mascarpone, 100 gr fijne griessuiker, 1,5 dl opgeklopte room, 200 gr crumble van speculoos, ½ dl sterke koffie, 2 blaadjes gelatine van 3 gr, wat rood fruit, chocolade en suiker eitjes



1. De bakpoeder, maïzena en de bloem samen zeven.




2. De eieren met de suiker opkloppen tot een ruban. De suiker niet in 1 keer bijvoegen.
3. Tijdens het kloppen het water ook bijgieten.
4. Het bloem mengsel door de geklopte eieren spatelen.
5. De oven voorverwarmen op 180°.
6. Het deeg in een ingevette en bebloemde springvorm van 24 cm gieten en gedurende 30 à 35 minuten bakken.


7. De gelatine weken.
8. De mascarpone opkloppen met de suiker. De opgeklopte room en 150 gr speculoos crumble door de mascarpone spatelen.
9. De uitgeknepen gelatine blaadjes oplossen in de warme koffie en dit mengen in de mascarpone mengsel.
10. De biscuit middendoor snijden en de onderkant inwrijven met de helft van het mascarponemengsel. Nu de bovenkant er op leggen en met de rest van het mascarponemengsel inwrijven. De bovenkant glad strijken en in de frigo laten opstijven. De bovenkant garneren met de rest van de speculoos crumble, de chocolade en suiker eitjes en rood fruit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.