zaterdag 21 mei 2022

Gehaktballetjes met rode paprika en champignons.

Ingrediënten voor 2 personen : 180 gr spirelli, basilicum blaadjes, 2 sjalotten, 1 rode paprika, 250 gr champignons. 500 gr blik tomatenblokjes , 2 dl room, 100 gr geraspte emmentaler, 400 gr gehakt, 2 slp paneermeel, 1 slp gehakte peterselie, 1 ei.

1) Pel de sjalotten en hak ze fijn.
2) Meng het gehakt met het ei, de peterselie, de helft van de sjalot en het paneermeel. Kruiden met peper en zout. Rol er balletjes van, niet te groot, en bak ze licht bruin.
3) De paprika pellen, en in blokjes snijden.

4) De champignons borstelen en in schijfjes snijden.
5) Kook de spirelli zoals op de verpakking vermeld.
6) Fruit de rest van de sjalot in olijfolie met de paprika en de champignons, doe er de tomatenblokjes bij en de room. Laar 10 minuten zacht sudderen.
7) Wrijf een ovenschotel in met olijfolie.




8) De oven voorverwarmen op 180°.
9) Doe de balletjes in de saus en laat nog 2 minuten sudderen. Voeg nu de pasta bij de saus en alles goed mengen. Doe dit alles in de ingevette schotel en bestrooi het met de kaas.

10) Zet de schotel 15 minuten in de oven.
11) Werk af met de basilicum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenswangen met wortelen en bier.