zondag 22 mei 2022

Rabarbercake met Griekse yoghurt.

Ingrediënten : 3 stengels rabarber, 300 gr patisseriebloem, 1 zakje gistpoeder, 3 eieren, 150 gr poedersuiker, 75 ml zonnebloemolie of arachide olie, 250 gr Griekse yoghurt, 125 gr hazelnoten, 1 klep gemberpoeder, 1 stukje boter, 1 zakje vanillesuiker.



• De rabarber spoelen en indien nodig schillen en in stukken snijden. De rabarber 4 à 5 minuten stoven in beetje boter. De stukken moeten nog mooi geheel zijn.
• Oven voorverwarmen op 170°.




• De bakvorm goed invetten met de boter en licht bebloemen.
• De bloem zeven met de gistpoeder.
• De hazelnoten heel fijn blenderen tot een poeder.


• De eieren samen met de suiker kloppen tot het een witte schuimige massa is. Olie, yoghurt en de bloem toevoegen aan de eieren. Goed spatelen, niet meer kloppen zodanig dat er lucht in komt. De hazelnootpoeder, gemberpoeder, de vanillesuiker en afgekoelde rabarberstukjes bijvoegen en onder roeren.



• Het deeg in de vorm gieten
• In de oven plaatsen gedurende 50 à 55 minuten. De cake op een rooster laten afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.