vrijdag 26 augustus 2022

Cake met havermout en veenbessen.

Ingrediënten : 120 gr havervlokken, 1 slp kokosvet, 2 bananen, 4 pruimen (of abrikozen, of 2 nectarine), 150ml melk, 3 slp geroosterde zonnebloempitten, 2 eieren, 1 afgestreken klp speculooskruiden (of kaneel), 8 gr bakpoeder, 60 gr gedroogde veenbessen, 2 slp honing.


1) Oven voorverwarmen op 180°.
2) Het kokosvet smelten.
3) De bananen kort blenderen(niet tot moes).
4) De pruimen in kleine blokjes snijden.


5) De eieren loskloppen, mengen met het koskosvet, de bananen, de melk, de honing, de bakpoeder en de speculooskruiden. Goed mengen.
6) Nu de havermout, de pruimen, de zonnebloempitten en de veenbessen er onder mengen.

7) Een bakvorm bekleden met bakpapier ofwel goed invetten met kokosolie. De vorm opvullen met het deeg en 50 minuten bakken.

Lekker als ontbijt met confituur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.