Ingrediënten voor 2 personen : 400 grs kalfsstoofvlees, 1 rode ui, 3 wortelen,1 courgette, ½ à 1 gekonfijte citroen, 1 klp kurkuma, olijfolie,1/2 bussel koriander, 1 slp geroosterde amandelschilfers.
2) De ajuin pellen en fijn snipperen.
3) De wortelen schillen en in kleine blokjes snijden.
4) Het vruchtvlees uit de citroen halen. De schil heel fijn snijden.
6) In dezelfde pan de ui fruiten, citroenschil en wortels bijdoen en 1 minuut laten sudderen. Kruiden met peper, zout en kurkuma. Dit bij het vlees doen en water bijvoegen tot alles onder staat. De tajine in de oven plaatsen.
7) De courgette spoelen en in dobbelsteentjes van ongeveer 1 cm snijden. Na 45 minuten de tajine uit de oven nemen en de courgette bijvoegen.
8) De tajine terug in de oven plaatsen gedurende 40 à 45 minuten. Het vlees moet goed mals en sappig zijn.
9) De tajine uit de oven nemen en bestrooien met de grof gesneden koriander en de amandelschilfers.
10) Lekker met couscous of rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten