woensdag 22 maart 2023

Kip met bier.

Ingrediënten voor 2 pers.: 1 kip versneden, 1 grote of 2 kleine ajuinen, 1 flesje blond bier, 100 gr gerookte spekblokjes, 4 tal speculooskoekjes, mosterd, 200 gr champignons, 1chinese kool, 6 aardappelen, tijm, laurier, boter, peper en zout.

1) De ajuin fijnsnipperen.
2) De Chinese kool in reepjes snijden, spoelen, laten uitlekken. Een klontje boter smelten, de kool erbij doen, een 2 tal minuten laten stoven zonder kleuren. Een beetje water bijdoen en 10 minuten laten garen.
3) De aardappelen schillen, spoelen, in stukken snijden, en koken. Fijnstampen, een klontje boter en een ei bijdoen, goed mengen met de chinese kool. Goed alles omroeren.

4) De oven opwarmen op 160°.
5) De kip goed aankleuren in boter. De kip uit de pot nemen en in dezelfde pot de ui en het spek aankleuren. De kip terug bijvoegen en de pot deglaceren met bier. Tijm en laurier bijvoegen. De speculoos besmeren met mosterd en bovenop de kip leggen. Ongeveer 45 à 50 minuten in de oven laten garen. Nu en dan nazien of er nog genoeg vocht in de pot is en indien nodig een klein beetje water bijvoegen. De kip moet mooi gaar zijn.
5) De kip opdienen met de stoemp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.