donderdag 23 maart 2023

Waterzooi van kabeljauw met kerrie en groentjes.

Ingrediënten voor 2 personen : 1 kleine preiwit, 2 of 3 tomaten, ½ rode paprika, 3 lente-ui, 100 gr erwtjes, olijfolie, 350 gr kabeljauw in blokjes gesneden (niet te klein).
Voor de saus : 2 dl kokosmelk, 1 slp vissaus, 2 dl visfumet, curry
Voor de garnering : koriander

1. Het buitenste blad van de prei verwijderen. De prei spoelen en in halve ringetjes snijden.
2. De paprika pellen en in brunoise snijden.
3. De tomaten monderen, zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in brunoise snijden.

4. De lente-ui spoelen en in ringen snijden.
5. De olijfolie verwarmen en de prei, paprika en lente-ui fruiten. Kruiden met de curry. Bevochtigen met de visfumet en 10 minuten zachtjes laten koken. Kokosmelk en vissaus bijgieten en terug tot het kookpunt laten komen. Erwtjes en vis bij de saus doen en 3 a 4 minuten zacht laten koken. Nu de tomaten bijvoegen. Nog 1 minuut zacht laten koken. Niet te veel roeren om de visblokjes niet kapot te maken. Bijkruiden indien nodig.
6. Garneren met de koriander.
Lekker met volkoren rijst of basmati rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Lamssteack met auberginekaviaar, gratin dauphinois met knolselder en geglaceerde wortelen.