woensdag 3 mei 2023

Tagliata met rucola.

Ingrediënten voor 2 personen : 1 dunne lende van 350 gr, 100 gr parmezaanschilfers, 1 handvol rucola, 1 sjalot, 8 slp olijfolie, sap van ½ citroen, 2 slp balsamicoazijn, 2 slp water, 1 takje rozemarijn, 20 kerstomaten, 1 teentje look, enkele takjes bladpeterselie.

1) Vlees kruiden met peper en zout.
2) Vlees bakken in 2 slp olijfolie. Uit de pan nemen en warm houden in alufolie. Men kan ook de oven op 60° verwarmen en het vlees in de oven warm houden.
3) De sjalot en de look pellen en fijnsnipperen.

4) In de pan de rest van de olijfolie doen, rozemarijn, sjalot en look bijvoegen en laten fruiten. Balsamicoazijn en water bijvoegen. Goed laten doorkoken. Citroensap bijvoegen en de saus zeven.
5) Tomaten wassen en in 2 snijden.
6) Rucola spoelen en droog zwieren.
7) Het vlees in repen van 1,5 à 2 cm snijden.
8) Op een verwarmde schotel het vlees schikken, er rond de rucola met de tomaten. Bestrooien met de parmezaanschilfers. Het vlees garneren met enkele lepels warme saus en de peterselietakjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenswangen met wortelen en bier.