maandag 4 september 2023

Abrikozentaart.

Ingrediënten : kruimeldeeg, 2 eieren, 200 gr marsepein, 65 gr suiker, 2,5 dl room, 400 gr abrikozen, rasp van de schil van 1 citroen.
Taartvorm van 28 cm

1. Oven verwarmen op 180°.
2. De abrikozen in 2 snijden en ontpitten en in een suikersiroop 5 minuten blancheren. Suikersiroop ½ water ½ suiker. De abrikozen goed laten uitlekken.

3. De taartvorm invetten en bebloemen. De taartvorm in de frigo plaatsen tot gebruik.
4. Het deeg uitrollen en de taartvorm bekleden. De bodem inprikken.
5. Het deeg met bakpapier bedekken en bakparels op leggen. De taartbodem 10 minuten voorbakken.
6. De marsepein in kleine stukjes snijden en mengen met de eieren, de suiker, de room en de citroenrasp tot een gladde massa.
7. De taartbodem uit de oven nemen, de bakparels en het bakpapier verwijderen en laten afkoelen. De marsepein creme op het deeg doen. De halve abrikozen met de schilkant naar boven er op schikken. De taart nog 20 à 25 minuten in de oven bakken.
8. Laten afkoelen en uit de vorm nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.