Ingrediënten voor 2 personen : 350 gr kippenfilet, 150 gr groene boontjes, 4 wortels, 1 grote sjalot, 1 bakje witte beukenzwammen of 250 gr champignons, 2 blaadjes laurier, 2 takjes tijm, 1,5 dl room, 4 dl kippenbouillon, boter, peper en zout.
2) De wortels schillen, in blokjes snijden, 5 minuten blancheren in kokend zoutwater. Afspoelen met koud water
3) De champignons schoonmaken, bakken in de boter.
5) De laurier en de tijm binden tot een tuiltje.
6) Het kippenwit in blokjes snijden.
7) De boter smelten tot ze begint te schuimen, sjalot bijdoen en de kippenblokjes. Kruiden met peper en zout. Eventjes aanbakken, niet kleuren, Bevochtigen met de kippenbouillon. Boontjes en de wortels bijvoegen en 5 minuten zachtjes laten garen met deksel. De room bijvoegen en nu zonder deksel nog een 10 tal minuten laten zachtjes verder garen. De champignons bijvoegen. De saus een beetje indikken met beurre manié indien nodig. (½ boter en de ½ bloem samen gekneed).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten