zaterdag 2 september 2023

Gegrilde sardines met couscoussalade.

Ingrediënten voor 4 sardines : 1 slp gehakte citroentijm, 2 teentjes fijngehakt look, olijfolie, 125 gr couscous, 1 rode paprika, 3 stengels witte selder, 1 grote wortel, 1,25 dl kippebouillon, gerookte paprikapoeder.

1) De sardines fileren. (men kan dit ook vragen aan de visboer). Goed controleren op graten.
2) Aan 1 zijde grillen, in een schotel leggen met look, zout, peper, olijfolie, citroentijm, en gerookte paprikapoeder.
Laten marineren, minstens 3 uur, mag zelfs van de dag voordien.
3) De couscous bereiden met de kippebouilllon volgens de verpakking.
4) Oven verwarmen op 160°
5) De wortel schillen en in fijne brunoise snijden. De witte selder spoelen, dikke draden verwijderen en in fijne brunoise snijden.De beide groenten in
kokend gezouten water doen en 3 minuten laten koken. Afgieten en spoelen onder koud water.

Vermengen met de afgekoelde couscous. Goed mengen en 1 dl
olijfolie toevoegen.
6) De paprika schillen en in dunne reepjes snijden. In kokend gezouten water blancheren. Afgieten, spoelen mt koud water; Op een schotel leggen met olijfolie en kruiden met de gerookte paprikapoeder, zout en peper
7) De sardines in de oven plaatsen gedurende 4 à 5 minuten alsook de schotel met paprikareepjes.
8) De couscoussalade in het midden van een bord schikken, daarop de sardines en garneren met de reepjes paprika.

Lekker als aperitiefhapje, lunch of als voorgerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenswangen met wortelen en bier.