vrijdag 13 oktober 2023

Quiche met prei, broccoli en Maredsous kaas.

Ingrediënten voor een quiche van diam. 26 cm : kruimeldeeg, 250 gr preiwit, 250 gr broccoliroosjes, 1 klontje boter, 4 eieren, 2 dl room, 2 dl melk, enkele takjes verse marjolein, 150 gr sneetjes maredsous kaas, peper en zout, gerookte paprika.


1) Het kruimeldeeg bereiden.
2) De vorm bekleden met bakpapier en het deeg erop doen. Op het deeg nog een blad bakpapier leggen en daarop bakparels of gedroogde bonen doen. Nu 15 minuten in de oven bakken op 180°. Het deeg uit de oven nemen en de bakparels met het bovenste vel bakpapier wegnemen. Laten afkoelen.
3) De prei spoelen, in de lengte in 2 snijden, en nu in boogjes van 3 à 4 mm snijden. Een klontje boter smelten en daarin de prei zacht stoven gedurende 12 à 15 minuten. Laten afkoelen.
4) De broccoli roosjes spoelen en in kokend zoutwater 5 minuten blancheren. Afgieten en de roosjes afspoelen met koud water.
5) De marjolein fijn hakken.
6) De melk, room en eieren samen met de marjolein, peper en zout goed mengen.
7) In de voorgebakken vorm de prei en de broccoli verdelen. Daarop het eiermengsel gieten. Nu de sneetjes kaas er mooi op schikken. Er paprikapoeder over strooien.
8) De quiche 25 à 30 minuten in de oven bakken op 180°.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenswangen met wortelen en bier.