Ingrediënten voor 2 personen : 325 gr lamsgehakt, 1 sjalot, 1 ei, 3 slp paneermeel, 1 teentje look, 400 gr jonge spinazie, 1 blik van 400 gr tomatenblokjes, 2 dl rode wijn, 2 slp tomatenpasta, 100 gr gruyère, 2 slp gehakte peterselie, 180 gr spirelli, peper en zout, 1 slp gedroogde oregano.
2) Sjalot fijnsnipperen, aanstoven, tomatenblokjes, tomatenpuree, rode wijn en oregano bijvoegen. Ongeveer 20 minuten op zacht vuur laten sudderen.
4) De gehaktballetjes
bakken in olijfolie.
5) Grill voorverwarmen.
6) Spirelli koken zoals vermeld op de verpakking. Afgieten en mengen met de peterselie. Vermengen met de saus. Bijkruiden indien nodig.
7) Een schotel invetten. Daarin de spinazie doen en daarover de spirelli. De gruyère kaas erover strooien. De balletjes mooi over de schotel verdelen.
8) De schotel een 5 tal minuten onder de grill zetten zodanig dat er een mooi goudbruin korstje is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten