maandag 29 januari 2024

Rundsstoofvlees met Leffe bruin en wortelen.

Ingrediënten voor 2 pers. : 450 gr rundsstoofvlees, 5 dl Leffe bruin bier, 4 stengels witte selder, 4 wortels, 2 uien, 1 blik van 400 gr tomatenblokjes, 2 laurierblaadjes, 2 takjes tijm, olijfolie, boter, peper en zout.

1) De ajuin pellen en fijn snipperen.
2) De wortels schillen en in dikke rondellen snijden.
3) De bleekselder spoelen, de dikke draden eruit trekken en in grove stukken snijden.
4) Een beetje olijfolie en een klontje boter smelten in een ovenvaste pot, daar de groenten in doen en een 10 tal minuten laten bakken met de tijm en laurier. Kruiden met peper en zout.
5) Ondertussen het vlees in en kleefpan bruin kleuren in de boter. Kruiden met peper en zout.
6) Het vlees bij de groenten doen alsook de blokjes tomaten.
7) De pan van het vlees deglaceren met 1 dl water en dit ook in de pot bij het vlees doen samen met het bier. Aan de kook brengen.
8) De pot zonder deksel 2 uur en 30 minuten in de oven doen op 145° met lichte stoom. Dit kan iets minder of langer duren naargelang de kwaliteit van het vlees.
9) Lekker met frietjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.