zondag 28 januari 2024

Schelvis met panade van hazelnoot, waterkers en prei.

Ingrediënten voor 2 pers. : 350 gr schelvisflet, 2 wit van prei, 1 bussel waterkers.
Voor de panade : 15 gr parmezaanse kaas, 15 gr hazelnoten,15 gr malse boter, 15 gr pijnboompitten, 15 gr panko.
Voor de knolfookmayonaise : 1 slp mayonaise, 8 gr knoflook.
Voor de garnering : rucola of cress of mosterdkruid.

1) Voor de panade : alle ingrediënten samen blenderen. Er een rolletje van maken en laten opstijven in de frigo.
2) De look 2 minuten koken en afgieten. Dit nogmaals doen. De teentjes look heel fijn hakken en mengen met de mayonaise.

3) Voor de waterkers, water koken met zout en de waterkers 2 minuten koken. Afgieten en direct afspoelen met koud water. Goed uitlekken en blenderen. Bewaren in de koekast.
4) De prei spoelen, in reepjes van ½ cm snijden. Klontje boter smelten, prei bijdoen en 1 lepel water, zacht laten sudderen ongeveer 8 à 10 minuten. Kruiden met peper en zout.
5) De vis kort aanbakken in olijfolie. Kruiden met peper en zout.
6) Oven voorverwarmen op 200°.
7) De vis in een ovenvaste schotel doen. Dunne sneetjes van de panade snijden en op de vis leggen. Gedurende 4 à 6 minuten in de oven doen.
8) Op het bord een dikke streep waterkers coulis doen, in het midden wat prei en daarop de vis schikken. Garneren met mosterdkruid of cress of rucola en koflookpuree
Heel lekker met puree.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenswangen met wortelen en bier.