Ingrediënten voor 2 pers. : 500 gr lamsvlees (nek, schouder, borst)), 400 gr aardappelen, 8 kleine of 4 grote rapen, 1 grote ui, 2 teentjes look, kruidentuiltje van tijm, laurier, rozemarijn, 4 dl groentenbouillon, 20 gr beurre manié, klontje boter, peper, zout, 1 klp bruine suiker, ras el hanout, olijfolie.
2. Bak het vlees aan beide kanten bruin in olijfolie. Kruid met peper, zout en ras el hanout. Haal het vlees uit de pan en doe het in een gietijzeren pot of een pot die in de oven mag.
4. Warm de oven op 140°.
5. Giet er de groentebouillon bij, breng aan de kook en doe dit bij het vlees. Voeg het kruidentuiltje toe.
6. Zet de pot 1 uur in de oven met lichte stoom.
7. Schil de aardappelen en de rapen en snij in blokjes.
8. Na 1 uur de aardappelen en rapen in de pot doen. Doe de pot terug voor 30 minuten in de oven. Controleer of alles gaar is. Indien nodig nog wat langer in de oven laten.
9. Verwijder het kruidentuiltje. Roer er de beurre manié onder en breng op smaak met peper en zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten