Ingrediënten : 1 varkenshaasje 400 gr, 2 sneetjes ham, 2 sneetjes jonge kaas, 150 gr champignons, 2 dl bruine fond, 1 dl room, 100 gr gerookt spek, 100 gr erwtjes, 300 gr aardappelen (bintjes), klontje boter, scheutje melk, peper, zout.
1) Varkenshaasje aan alle kanten bruin kleuren in klontje boter. Kruiden met peper en zout. Het vlees uit de pan nemen en laten afkoelen op een plank. De pan deglaceren met een beetje water en eventjes laten doorkoken. De bruine fond en room bijgieten en laten inkoken tot gewenste dikte. Kruiden met peper en zout.
2) Champignons borstelen, in stukjes snijden en bruin bakken. De champignons bij de saus doen.
3) Oven verwarmen op 160°.
4) Het varkenshaasje in plakken snijden van 1 cm en tussen iedere plak een stukje ham en een stukje kaas doen. Het vlees bestrooien met geraspte emmentaler en enkele stukjes boter opleggen. 14 à 18 minuten in de oven plaatsen naargelang de dikte van het varkenshaasje.
5) De aardappelen schillen, in stukken snijden en gaar koken in zoutwater. Fijn stampen en mengen met een klontje boter en scheutje melk. Kruiden met peper en zout.
6) De erwtjes 6 à 7 minuten in kokend zoutwater garen en direct afspoelen in koud water.
7) Het gerookt spek krokant bakken.
8) De aardappelen mengen met erwtjes en spek.
9) Enkele plakjes vlees met de stoemp en wat saus opdienen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten