zondag 16 juni 2024

Breydelspek met lentehutsepot.

Ingrediënten 2 pers. : 350 gr Breydelspek in dikke sneden, 2 wortelen, 2 ajuinen, 4 jonge raapjes, 175 gr erwtjes (mag diepvries zijn), 250 gr nieuwe aardappelen, tijm, laurier, rozemarijn, 2 takjes lavas, 2 kruidnagels, 2,5 dl, boter, groentenbouillon, peper, zout.

1) Maak met de tijm, laurier, rozemarijn en lavas een kruidentuiltje.
2) Pel de ajuinen, snij in 2 en snij in dunne reepjes.
3) Schil de raapjes, snij in 2 en verdeel in reepjes.

4) Schil de wortelen en snij in blokjes.
5) Schil de aardappelen, snij in 2 of in 4 en kook ze gaar in zoutwater. Giet ze af.
6) Smelt een klontje boter en voeg de ajuinen met de kruidnagel toe. Fruit ze zonder kleuren gedurende 3 à 4 minuten. Voeg de raapjes en de wortelen alsook het kruidentuiltje toe. Kruid met peper en zout. Laat 1 minuut sudderen en voeg de bouillon bij. Laat op zacht vuur 25 à 30 minuten garen. Voeg de erwtjes toe en gaar nog een 4 à 5 minuten.
7) Snij de sneden Breydelspek in 4 en bak krokant in een klontje boter.
8) Schik in het midden van het bord wat groenten. Daarop enkele aardappelen en het Breydelspek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Tomaat gevuld met kippengehakt en bulghur.