Ingrediënten 2 pers. : 350 gr Breydelspek in dikke sneden, 2 wortelen, 2 ajuinen, 4 jonge raapjes, 175 gr erwtjes (mag diepvries zijn), 250 gr nieuwe aardappelen, tijm, laurier, rozemarijn, 2 takjes lavas, 2 kruidnagels, 2,5 dl, boter, groentenbouillon, peper, zout.
    2) Pel de ajuinen, snij in 2 en snij in dunne reepjes.
    3) Schil de raapjes, snij in 2 en verdeel in reepjes.
    5) Schil de aardappelen, snij in 2 of in 4 en kook ze gaar in zoutwater.  Giet ze af.
    6) Smelt een klontje boter en voeg de ajuinen met de kruidnagel toe.  Fruit ze zonder kleuren gedurende 3 à 4 minuten.  Voeg de raapjes en de wortelen alsook het kruidentuiltje toe.  Kruid met peper en zout.  Laat 1 minuut sudderen en voeg de bouillon bij.  Laat op zacht vuur 25 à 30 minuten  garen.  Voeg de erwtjes toe en gaar nog een 4 à 5 minuten.
    7) Snij de sneden Breydelspek in 4 en bak krokant in een klontje boter.
    8) Schik in het midden van het bord wat groenten.  Daarop enkele aardappelen en het Breydelspek.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten