Ingrediënten : 500 gr bloem OO of T45, 2 dl melk, 70 gr suiker, 140 gr koude gesmolten boter, 25 gr gist, 8 gr zout, 1 ei, 1 klp oranjebloesemwater of vanille aroma, 125 gr rozijnen (facultatief)
Om te doreren : 1 dooier en een beetje melk.
1 broodbakvorm van 32 cm
Om te doreren : 1 dooier en een beetje melk.
1 broodbakvorm van 32 cm
1. Rozijnen in water weken.
2. Melk opwarmen tot 37° en de gist in de melk oplossen.
3. Al de ingrediënten toevoegen uitgenomen de boter. Als laatste het zout toevoegen. 5 minuten kneden in de keukenrobot.
4. Giet de gesmolten boter bij en kneed nogmaals 5 minuten.
5. Vorm een bol met het deeg en laat 1,5 uur rijzen.
2. Melk opwarmen tot 37° en de gist in de melk oplossen.
3. Al de ingrediënten toevoegen uitgenomen de boter. Als laatste het zout toevoegen. 5 minuten kneden in de keukenrobot.
4. Giet de gesmolten boter bij en kneed nogmaals 5 minuten.
5. Vorm een bol met het deeg en laat 1,5 uur rijzen.
6. Ontgas het deeg en meng met de uitgelekte en licht bebloemde rozijnen
7. Verdeel in 8 gelijke bollen.
7. Verdeel in 8 gelijke bollen.
8. Leg in het bakblik en laat 1 uur rijzen.
9. Wrijf het deeg in met het dooier/melk mengsel.10. Warm de oven op 180°.
11. Bak de brioche gedurende 35 à 40 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten