vrijdag 28 juni 2024

Rundsfilet, gratin met rapen, geglaceerde wortelen met gember, Béarnaise saus.

Ingrediënten 2 pers. : 350 gr rundsfilet, klontje boter, peper, zout, 300 gr wortelen, 1 slp honing, 1 scheutje Gimber, sap van 1 sinaasappel, gedroogde tijm, 2 witloofstronken, Béarnaise saus, gratin van aardappelen met rapen.

1. Gratin bereiden
2. Béarnaise saus bereiden.
3. Oven verwarmen op 170°.
4. Schil de wortelen, snij ze in blokjes. Bak ze eventjes aan in een klontje boter. Meng er de honing onder en de Gimber. Kruid met peper en de tijm. Blus met het sinaasappelsap. Bedek met alufolie. Plaats ze in de oven tot ze gaar zijn.
5. Warm de boter en schroei het vlees aan alle
kanten dicht. Kruid met peper en zout. Bak verder in de oven tot de gewenste bakwijze.
6. Warm een klontje boter en bak het witloof aan beide kanten, kruid met peper en zout. Doe en wat water bij, dek af met alufolie en bak verder in de oven.
7. Versnij het vlees in dikke sneden en schik op het bord met de gratin, worteltjes en het witloof. Serveer er de Béarnaise saus bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Tarbot met bloemkoolzalf, erwtjes en garnalen.