zondag 30 juni 2024

Tarbot met bloemkoolzalf, erwtjes en garnalen.

Ingrediënten voorgerecht 2 pers. : 2 tarbotfilets van 100 gr, 4 grote bloemkoolroosjes, 1 dl room, peper, zout, nootmuskaat, 4 soeplepels erwtjes, 50 gr gepelde garnalen, olijfolie, boter.
Voor de saus : 2 dl garnalenfumet (gemaakt met de pantsers en koppen van de garnalen), 1 dl room, 1 mespt kerriepoeder, zout en cayennepeper.

1. De bloemkoolroosjes koken in zoutwater tot ze gaar zijn. Afgieten en laten afkoelen. Heel fijn mixen en mengen met licht opgeklopte room. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
2. De erwtjes in kokend zoutwater 3 minuten koken. Afgieten en direct spoelen met koud water.
3. De garnalenfumet tot aan het kookpunt
brengen en de room bijgieten. Laten inkoken tot de gewenste dikte of lichtjes indikken met beurre manié (½ boter + ½ bloem samengekneed) Kruiden met kerriepoeder, cayennepeper en zout.
4. De tarbot bakken in boter en olijfolie. Kruiden met peper en zout.
5. De erwtjes lichtjes opwarmen in de boter.
6. De bloemkoolzalf lichtjes opwarmen en in het midden van het bord schikken. Daar op de erwtjes en de tarbot leggen. Garneren met de garnalen en wat saus erbij serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gamba’s met paprikasaus en tagliatelle.