Ingrediënten voor 2 personen : 500 gr zeeduivel, 1 dikke preistengel, 6 heel dunne lardo sneetjes of gerookt spek, 2 dl visfumet, 1 dl witte wijn, 2 dl room, sap van ¼ citroen, 1 à 2 klp tartufata, 180 gr spaghetti met peperonni (of met smaak naar keuze), jonge basilicum.
1) De zeeduivel fileren en de filets staart op bovenkant leggen en omwikkelen met de lardo. Dit in een vershoudfolie wikkelen en goed aansluiten zodanig dat men een rol bekomt. 10 minuten stomen. Laten afkoelen. 2) De prei spoelen en enkel het wit gebruiken. In de lengte in 2 snijden en stukken van 4 cm snijden. Dit stomen tot de prei gaar is. 3) De visfumet met witte wijn en de room inkoken tot gewenste dikte. Kruiden met peper en zout. Wat citroensap bijvoegen en de tartufata.
4) Spaghetti koken zoals vermeld op de verpakking. 5) De zeeduivel in medaillons van ongeveer 3 à 4 cm snijden. Kort bakken in goed warme olijfolie. Indien nodig bijkruiden.
6) In het midden van het bord de prei schikken, daarop de zeeduivel medaillons. Napperen met de saus en garneren met enkele jonge basilicum blaadjes. Opdienen met de spaghetti.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten