donderdag 3 oktober 2024

Vol au vent met krokant kippenreepje en gebakken champignons.

Ingrediënten : 1 soepkip, water, bouquet marmite (1 stengel selder, 1 groen van prei,1 wortel), 1 bouquet garni (laurier, tijm, rozemarijn samengebonden met keukentouw), 1 ajuin met 2 kruidnagels ingeprikt, zout, zwarte peperkorrels, bladerdeeggebakjes, 250 gr champignons, 200 gr kippengehakt, 1 ei, 1 slp paneermeel, eiwit, panko.
Voor de saus : 3 dl kippenbouillon, 1 dl melk, 1 dl room, 30 gr boter, 30 gr bloem, enkele druppels citroensap, peper, zout.

1. De soepkip met het water aan de kook brengen en afschuimen. De bouquet marmite en de bouquet garni bijvoegen. Kruiden met zwarte peperkorrels en zout. Ongeveer 2 uur zachtjes laten koken naargelang de grootte van de soepkip.
2. Het kippengehakt mengen met het ei en het paneermeel. Balletjes vormen. Wat bouillon in een pot doen en de balletjes garen. De balletjes uit de bouillon nemen.
3. De champignons borstelen, in schijfjes snijden en bakken in de boter.
4. De kip uit de bouillon nemen en het vlees van de beenderen plukken. De filets apart houden en mooie dikke repen van snijden. Het overige kippenvlees in grove stukken snijden. De bouillon zeven en het bovendrijvend vet verwijderen.
5. De kippenrepen kruiden met peper en zout, in eiwit wentelen en daarna in panko.
6. Voor de saus, de boter verwarmen en de bloem bijvoegen. Al roerend de bloem lichtjes laten bakken zonder kleuren. Beetje bij beetje de bouillon, de melk en de room al roerend bijgieten. De saus een beetje verfrissen met enkele druppels citroensap. Kruiden met peper en zout. De balletjes en het kippenvlees bijvoegen. Al roerend goed verwarmen.
7. De kippenreepjes krokant frituren.
8. De bladerdeeggebakjes opwarmen in de oven.
9. Op een mooi bord een bladerdeegje opvullen met vol au vent. Garneren met een kippenreepje en gebakken champignons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gevulde pladijsfilet met prei en mozzarella, saus met kerrie en kurkuma.