dinsdag 1 oktober 2024

Forel met linzen, tomaten en champignons.

Ingrediënten voor 2 pers. : 2 forellen, 250 gr champignons, 1 tomaat, 100 gr gerookte spekblokjes, 150 gr linzen, klontje boter, olijfolie, 1 blaadje laurier, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 1 klp witte wijnazijn, peper, zout.

1. Linzen in kokend zoutwater met tijm, laurier en rozemarijn zachtjes laten koken ongeveer 20 minuten. (gaartijd nazien op de verpakking). De linzen afgieten. Terug opwarmen in een beetje olijfolie. Kruiden met peper, zout en de witte wijnazijn.
2. De tomaat monderen, pellen, zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.
3. De champignons in schijfjes snijden en in een
beetje boter bakken met de spekblokjes en mengen met de linzen.
4. De forellen bakken in een mengeling van boter en olijfolie. Kruiden met peper en zout.
5. De forellen op een bord schikken met erlangs de linzen. De linzen garneren met de tomatenblokjes.
Lekker met geplette aardappelen gemengd met olijfolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.