Ingrediënten 2 personen : 600 gr dikke pladijsfilet, 1 bol mozzarella, 2 wit van prei, boter, zout, peper, ½ klp venkelzaadjes, 1 dl groentenbouillon.
Voor de saus : 3 dl visfumet, 1 sjalot, ½ appel, 1 dl room, kerriepoeder, kurkuma, peper, zout.
2. Smelt klontje boter, doe er de prei bij en laat even fruiten zonder kleuren. Doe de groentenbouillon erbij, de venkelzaadjes, peper en zout. Laat op zacht vuur sudderen zonder deksel tot de prei gaar is. Nazien of er niet een beetje bouillon bij moet. Van het vuur nemen, in een zeef doen en laten uitlekken.
3. Schil de sjalot en de appel. Snipper de sjalot fijn en snij de appel in kleine blokjes. Smelt een klontje boter, doe de sjalot en de appel erbij. Kruid met kerrie en kurkuma. Giet er de visfumet bij en laat voor de helft inkoken. Mix de saus fijn, Zeef de saus en giet er de room bij. Breng aan de kook. Laat nog eventjes inkoken en kruid met peper en zout. Eventueel nog wat kerriepoeder bijdoen naar smaak.
4. De pladijsfilets per portie met de velkant naar boven op versheidfolie leggen. Kruiden met peper en zout. Prei er over verdelen, 1 snede mozzarella op de prei leggen en de filet dichtrollen. Met de versheidfolie goed dichtsluiten.
5. De gevulde pladijzen gedurende 10 à 12 minuten stomen. In een beboterde ovenschotel leggen.
6. De oven verwarmen op grill.
7. Over de pladijzen wat saus gieten en kort onder de grill plaatsen.
8. Garneren met gefrituurde preireepjes (facultatief).
9. De gegratineerde pladijs in het midden van het bord schikken. Wat saus errond verdelen.
10. Lekker met kruidenpuree.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten